„Three mountains hard enduro Bansko“ този уикенд по склоновете на Пирин, Рила и Родопите

Мото Дружина Банско и Община Банско ще организират този уикенд 4-ия кръг от Републиканския ни ендуро шампионат BG X Enduro Championship. Подготовката на траковете за навигацията тече с пълна сила в последните седмици, а от няколко дни домакините подготвят и трасето за Ендурокрос с естествени и изкуствени препядствия. Очаква се в надпреварата, която е последна преди лятната пауза, да се включат над 150 ендуро състезатели.

В клас Pro начело е Любомир Иванов от МСК „Препараторите“, следван от Станислав Кирилов от „Мото дружина Банско“ и Кристиан Петров от МСК „Хард райдърс“. В Expert води Мартин Маринов от ЕК „Луда работа“, пред състезателите на НК „Ендуро виктори“ Димитър Цветков и Тихомир Кънов.

Любомир Синев от „Ендуро клуб Севтополис“ е лидер в класовете Standart и Standart Junior, а Асан Имамов от „Ендуро клуб Корница“ е начело при Senior-те. В подреждането при жените начело е Теована Станчева от „Алба Дамасцена-МСК“ пред Габриела Мартинова от СК „Екстрийм рейсинг“ и Никол Илиева от МСК „Препараторите“, докато в клас Mini Junior Здравко Гинов от ЕК „Луда работа“ има малка преднина пред съотборника си Валентин Черкезов и Александър Пиришанчин от „Мото дружина Банско“.

 

ПРОГРАМА НА СЪСТЕЗАНИЕТО

 

Събота- Навигация, 24.06.2023

09.30-09.50 – откриване и брифинг за състезателите

10.00 – старт на първи участник

 

Неделя – Ендурокрос, 25.06.2023

10.00 – старт на първа серия

14.00 – край на състезанието

15.00 – Награждаване на победителите

Източник: БФМ