Enduro лексикон: Руслан Цветанов №29 състезател на Buhovo Extreme Team

Руслан Цветанов е на 34г. от Кюстендил. Кара мотори, от както се помни! Това му е в кръвта, и неможе да си представя живота без мотори! Ендуро кара от 7-8 години, като на състезания участва от 4-5 години. За него състезанията са нещо специално! Много адреналин, непознати места с интересни терени и неочаквани ситуаций! Срещи с приятели, много смях и весели истории и преживявания от състезателните дни!

Ето как отговори на нашите въпроси Рокси:

Какъв беше сезон 2022 за теб?

Сезон 2022 на 1-во място безавариен! Много съм доволен. Направих няколко добри карания предвид оскъдните тренировки, който имах поради липсата на време и много лични ангажименти.

Какво те мотивира да се занимаваш с ендуро?
Мотивацията за ендуро идва от това, че адреналина от това да покоряваш нови по-трудни пътеки и върхове от предните е неописуема. Нищо не може да ме мотивира, така както карането на ендуро! Лично за мен това е най-великият спорт. Дава всичко, от което човек има нужда. Адреналин, емоция, приятни и нови изживявания, и огромна свобода да минаваш от където и когато си поискаш!

Как би се описал на тези, които не те познават?

Човек с чуство за хумор, готов да помогне не само в гората.

Кои са основните качества, които трябва да има състезател, за да се кара ендуро?
Качествата, който трябва да имаш за ендурото са: смелост, опит, добра кординация и разум за да испиташ всичко, което дава ендурото безпроблемно и приятно.

Кои хора бяха до теб и ти помогнаха през сезон 2022?
Семейството беше неотлъчно до мен, подкрепят ме и се радват, когато и аз съм доволен и всичко е наред. През сезон 2023 отново са до мен и стискат палци за една по-добра състезателна година!

Какви ще са целите през 2023 година?
Целите през 2023г. ще са сезона да приключи благополучно и отново да продължа с любимото ми хоби без да се замислям.
Нека всички бъдат здрави и безаварийни през сезона!