Enduro лексикон: Пламен Ковачев 238 от СК ЕКСТРИЙМ РЕЙСИНГ

Пламен Ковачев е гр. Казанлък на 17 години, състезава се в Bg-x enduro шампионата в клас стандарт с номер 238 за отбора СК ЕКСТРИЙМ РЕЙСИНГ

Ето как отговори на нашите въпроси Пламен:

  1. Какъв беше сезон 2022 за теб?

Сезон 2022 за мен беше въвеждащ, исках да се докосна до ендуро спорта и по-точно хард ендурото. Не очаквах кой знае какви резултати, като за първа година, но бих казал, че съм донякъде доволен от себе си.

  1. Какво те мотивира да се занимаваш с ендуро?

Ами всичко тръгна от групичка приятели по – големи от мен, които постоянно ме надъхваха да излизам с тях по пътеки тук в Енинския балкан и реших веднъж да пробвам нещо различно от това да караш мотор на трасе и ми допадна. Мотивира ме това, че когато се кача на мотора съм сам на него и карам за себе си по различни терени.

  1. Как би се описал на тези, които не те познават?

Едно 17 годишно момче с много желание и хъс за победа😀

  1. Кои са основните качества, които трябва да има състезател, за да се кара ендуро?

Ендуро спорта е един от най-трудните спортове в света, той изисква много физическа, техническа дори и психическа подготовка, но всичко това се постига с желание и постоянство!

  1. Кои хора бяха до теб и ти помогнаха през изминалия сезон?

Хората на които съм много благодарен, че осъществиха моята мечта да се състезавам в шампионата по ендуро са моето семейство. Баща ми с неговата огромна финансова помощ и майка ми, която постоянно стои до мен неотлъчно и ме кара на всяко едно състезание!

  1. Какви ще са целите през 2023 година?

Целите ми за сезон 2023 са да остана в клас стандарт и да наблегна много на физическа подготовка за да мога да се боря за челните места! 😀