Enduro лексикон: Иван Чукуров №274 състезател на Crazy Job Стара Загора

Гост в рубликата “Enduro лексикон” е Иван Чукуров №274 състезател на Crazy Job Стара Загора. Ванката е на на 18г. от Стара Загора, кара в ендуро шампионата в клас “Стандарт”.

Ето как отговори на нашите въпроси Иван Чукуров:

Какъв беше сезон 2022 за теб?
Сезон 2022 беше дебют за мен в ендурото, първа година, в която се състезавам. Започнах да карам 2021 лятото мотор. Преди това карах колело в дисциплината “спускане”. Мисля че 2022 беше успешен сезон за мен понеже мина безаварийно и нямах контузии. Завърших 6-ти с еднакви точки с 5-я в клас Стандарт и съм доволен с този резултат!

Какво те мотивира да се занимаваш с ендуро?

Преди моторите карах DH колела и от там още ме влече адреналинът. Беше въпрос на време да се прехвърля на моторите. Главният виновник беше баща ми, който кара от много години и се закачих покарай него. Доставя ми страшно удоволствие прекараното време с мотора!

Как би се описал на тези, които не те познават?

Винаги усмихнат! В бъдеще ще се налага да срещате повече 274 по трасетата! Бъдещето е пред нас!

Кои са основните качества, които трябва да има състезател, за да се кара ендуро?

Основни качества няма, без желание, тренировки и каране няма да стане! Всичко става с много каране и каране. С времето всичко си идва на мястото!

Кои хора бяха до теб и ти помогнаха през сезон 2022?

На първо място искам да благодаря на семейството ми, на Crazy Job Стара Загора и на Hammer Plast, които застанаха зад мен през този сезон!

Какви ще са целите през 2023 година?

През сезон 2023 ще се кача в горния клас Експерт, трябва да се прогресира! Искам да покажа добро каране и ако заслужа ще направя класиране. Надявам се годината да мине безаварийно и да нямам контузии!