Enduro лексикон: Генади Илиев №321 от “МОТО ДРУЖИНА БАНСКО”

Гост в рубликата “Enduro лексикон” е Генади Илиев №321 състезател на “МОТО ДРУЖИНА БАНСКО”.

Генади Илиев на 29г. от гр.Плевен. Занимава се с ендуро от 5 години, а през последните 4 години се състезавах за един от най-големите клубове в България, а именно “Алба Дамасцена МСК”. През Сезон 2023 прави промени и ще  се състезава за “МОТО ДРУЖИНА БАНСКО”.

Ето как отговори на нашите въпроси Генади:

Какъв беше сезон 2022 за теб?

Сезон 2022 беше изключително труден и предизвикателен за мен, тъй като от клас Стандарт директно се качих в клас ПРО, където меко казано е трудно, а момчетата там са много добре подготвени, което прави конкуренцията и нивото много високо. През тази година имам две изключително радостни постижения за мен 3-то място в клас ПРО в SIX DAYS CRAZY JOB и приз за Fairplay.

Какво те мотивира да се занимаваш с ендуро?

Честно казано веднъж докоснал се до този спорт осъзнаваш, че това е начин на живот и няма връщане назад. Мотивира ме най-много това, че когато си на мотора забравяш за всичко и буквално се рестартираш след един уикенд с мотора в планината.

Как би се описал на тези, които не те познават?

По голямата част от Ендуро обществото ме познават и знаят що за човек съм, но може би приза за Fairplay ме описва доста добре.

Кои са основните качества, които трябва да има състезател, за да се кара ендуро?

На първо място дисциплина, тя е в основата на всеки спорт, а и в живота.

Физическата подготовка също е много важна, както и ориентацията.

И не на последно място е бистрия ум, без него много бързо стават нежелани бели.

Кои хора бяха до теб и ти помогнаха през sezon 2022?

През сезон 2022 до мен бяха доста хора, фирми и магазини а именно:

Алба Дамасцена МСК- пълна подкрепа във всяко отношение

BulDock в лицето на Росен – Човекът с главно „Ч“, който помага изключително много на доста състезатели

MotoMall и MaximaRacingOilsBulgaria – Благодарение на тях изглеждах добре през цялата година с екипировките Thor и мотоциклета ми имаше едно от най-добрите обслужвания с маслата на Maxima

All Express и Dunlop Bulgaria, на които съм благодарен за уникалните гуми и мусове Dunlop и в частност AT81EX, благодарение на които имах максимално сцепление на всякакъв терен за поредна година.

LinsonMoto направиха безкомпромисно оборудване на моят GASGAS EC300i от GALFER и POLISPORT

GasGas Bulgaria и GarageMoto Sofia, които според мен определено са кандидати за №1 дилъри и сервиз на мотоциклети в България.

Какви ще са целите през 2023 година?

Целите през новата година ще са максимално много участия в състезания, като ще наблегна предимно на рекламата на спонсорите, които ще застанат зад мен през този сезон. И не на последно място безопасността!