Enduro лексикон: Валентин Милев №810 състезател на МСК Алба Дамасцена

Валентин Милев е на 18 години съм от град Чирпан. Кара ендуро и се състезава от 2 години, като преди това 6 години се е занимавал с планинско колоездене.

Ето как отговори на нашите въпроси Валентин:

Какъв беше сезон 2022 за теб?

За мен сезон 2022 бих казал, че беше доста добър. За първа година карах в клас експерт и главната ми цел беше да завършвам състезанията, което постигнах. Също така направих и някои доста добри класирания, което ме мотивира допълнително. Но най-важното е, че го завърших без сериозни травми.

Какво те мотивира да се занимаваш с ендуро?

Баща ми(който ме запали по спорта) е главната ми мотивация да карам, също така голямата жажда за победи и любовта ми към спорта.

Как би се описал на тези, които не те познават?

На тези, които не ме познават бих се описал като изключително спокоен и уравновесен човек, и същевременно голям нервак по време на състезание.

Кои са основните качества, които трябва да има състезател, за да се кара ендуро?

Според мен освен добри умения с мотора и добра физическа подготовка, един ендуро състезател трябва да е подготвен и с отлична психика, защото траковете са дълги и трябва да запазваш самоубладание през цялото време, а ендурокрос състезанията са изключително напрегнати.

Кои хора бяха до теб и ти помогнаха през сезон 2022?

Най-голяма ми опора през сезона бяха родителите ми(мамо извинявай, че те подлагам на този стрес😂) и моята приятелка, за което съм им изключително благодарен, без тях нямаше да е същото. Отбора ми също оказа огромна помощ и подкрепа на всяко едно състезание- огромно благодаря и към тях!

Какви ще са целите през 2023 година?

Целите ми през новия сезон ще бъдат насочени към топ 5 на шампионата, и защо не някое състезание извън България. Но разбира отново най-голяма ми цел ще бъде да съм здрав и без сериозни травми.