Сърбия приема първия кръг на Световния хард ендуро шампионат

Шестима българи ще стартират в първия кръг на Световния хард ендуро шампионат – „Xross Hard Enduro Rally“ в Сърбия, който започва днес и ще приключи в събота. В Елитната група ще кара Теодор Кабакчиев в компанията на световните звезди Мануел Летенбихлер, Марио Роман, Греъм Джарвис, Били Болт и Уейд Йънг.

В клас Pro нашите представители ще са Любомир Иванов от МСК „Препараторите“ и Борис Чакъров от „Мото дружина Банско“, в клас Expert – Христо Михов и Данаил Костадинов от МСК „Хард райдърс“, а в клас Hobby – Иван Стойчев от МСК „Аеротехник-БГ 2023“.

„Xross Hard Enduro Rally“ ще се проведе в сръбските планини Златибор, Тара и Мокра гора. Надпреварата ще предложи четири дни ендуро приключения, като в първия ден състезателите ще трябва да покажат уменията си на „Akrapovic Prologue“ в центъра на Златибор, а през следващите три дни ще трябва да се справят с около 100 километра ендуро всеки ден с каране през гори, планини, ливади, планински хребети и потоци.

През 2022 година Теодор Кабакчиев завърши на второ място в Сърбия, което му помогна да заеме и 4-то място в крайното класиране в Световния шампионат.