ТОДОРОВДЕНСКИ ЕНДУРО КУШИИ-ВЕЛИКО ТЪРНОВО 2023

Ендуро-надпреварата ще се проведе на Тодоров ден (4.03.2023-събота).

!Записването, старта и финала са на едно и също място а именно магазин МЛ РЕЙСИНГ на входа на Велико Търново откъм Габрово (срещу бензиностанция Ромпетрол).

Локация на мястото тук

Състезанието е ПО НАВИГАЦИЯ и трябва всички ГПС устройства да се пратят по куриер най-късно до 01.03. март (сряда) до Велико Търново за Димитър Митов тел.0898 620 628 или предадат лично до 03.03. март(петък) до 17:00 часа. (тракове НЯМА да се качват в събота).

Всички устройства да бъдат надписани с имената и номера на състезателя. Записването и раздаването на ГПС започва от 8:00 до 10:00 часа, като такса участие НЯМА. В 10:30 часа започва задължителния брифинг със състезателите, след което ГРУПОВО потегляне към зоната на старт намираща се на около 3км и ще се кара по черен горски път. В 11:00 часа старт (масов със загасени двигатели при даден звуков сигнал се палят и се тръгва, а наказанието за фал старт е 30 мин). Трасето се затваря в 14:00 часа.

Трасето НЕ Е ПОДХОДЯЩО за начинаещи и не е разходка в гората, като нивото на трудност е средно (ЕКСПЕРТ), но за всички решили просто да се повозят могат ЛЕСНО да заобиколят ВСИЧКИ трудни за тях пътеки срещу наказание от 30 мин за излизане на повече от 70 МЕТРА от трака. (всички останали наказания за трак са според правилата на БГХ). Дължината на трасето е 30км и се преодолява със средно темпо за 1 час и 30 мин. (презареждане няма). В първата си част терена е предимно равнинен и доста скоростен подходящ за изпреварвания и отделяне от колоната. Втората част на маршрута е по трудна, бавна и тясна, с множество спускания и интензивни изкачвания, резки смени на посоката на движение и стръмни наклони (препоръчително поставяне на нови гуми). Има маркирани участъци (червено-бяла лента) за по-лесно намиране на посоката.

ТОДОРОВДЕНСКИ ЕНДУРО КУШИИ-ВЕЛИКО ТЪРНОВО 2023 е мероприятие със забавен характер и е много подходящо за пред-сезонна тренировка на всички състезатели от клас ПРОФИ,ЕКСПЕРТ,СЕНЬОРИ и лидерите в клас СТАНДАРТ. Всички пилоти заели призови места в надпреварата ще получат красиви трофеи и страхотни награди осигурени от организаторите, спонсорите и именниците.