Теодор Кабакчиев ще участва в 6-ия кръг на СП по хард ендуро в Тенеси

Най-добрият ни ендуро състезател Теодор Кабакчиев, който кара за „Тийм България“ с подкрепата на „Еконт“ ще участва в 6-ия кръг на Световното първенство по хард ендуро, което ще се проведе от петък до неделя в Секуачи, Тенеси.
Това е една от най-трудните надпревари в САЩ, като състезателите трябва да покажат комплекс от качества и умения в комбинираните изпитания, включващи ендуро и мотокрос умения. „Red Bull TKO“ е формат с директни елиминации, затова Кабакчиев и останалите звезди започват битката за за оставане в надпреварата още от първия кръг. Миналата година Теодор завърши на 10-то място в крайното подреждане, а победител стана Били Болт.
Надпреварата в Тенеси може да се окаже ключова в битката за световната титла този сезон. Марио Роман от „Sherco Factory Racing“ е начело в класирането, но е само на 3 точки пред Мануел Летенбихлер от „Red Bull KTM Factory Racing“. Теодор Кабакчиев е 5-ти за момента с 52 точки, като с постоянство си проправя път към подиума, където се надява да завърши в края на сезона.
Българинът влиза със самочувствие в първата от двете надпревари в Северна Америка, след като завърши на 2-то място в последния старт от Световния шампионат в Румъния.
Източник: БФМ