Теодор Кабакчиев тръгва в Red Bull Romaniacs

Топ ендуро пилотът ни Теодор Кабакчиев стартира днес участието си в може би най-тежкото хард ендуро в света – Red Bull Romaniacs, трети кръг от Световния шампионат по хард ендуро на FIM. През 2022 Теодор направи страхотно каране в Румъния и завърши на 2-та позиция в крайното класиране, с минимално изоставане от легендата в този спорт Греъм Джарвис.

Red Bull Romaniacs честв своето 20-то издание, като състезанието ще  се продължи 5 дни, включвайки и прословутия градски пролог в Сибиу. След него започват страхотните преходи по планинските проходи на околните Карпати, така че „The Impossible Edition“ е събитие, в което всеки хард ендуро състезател иска да победи.

С две победи от двата старта през 2023 г. Мануел Летенбихлер от Red Bull KTM Factory Racing се отправя към Румъния като настоящ лидер в шампионата, като ще се стреми да увеличи преднината си в класирането. На 12 точки зад него в класирането е Тристан Харт от FMF KTM Factory Racing, а на точка зад Харт е Били Болт от Husqvarna Factory Racing. Нашият Теодор Кабакчиев е четвърти и продължава да преследва титлата. Той е отличен в многодневните състезания и ще се опита да подобри резултата си от 2022 г.

Източник: БФМ