Теодор Кабакчиев спечели надпреварата от втория кръг в Испания

Топ пилотът ни в Ендурото Теодор Кабакчиев спечели надпреварата от втория кръг в първенството на Испания по хард ендуро в Кантория край Алмерия. Той успя да изпревари в подреждането двамата представители на домакините Франсеск Морет Клота и Марк Риба Ласаро. С успеха българският пилот излезе начело във временното класиране с 45 точки (20 от първия кръг в La Clua и 25 от втория в Cantoria).

“Много съм доволен от представянето си и успеха в испанския шампионат. В събота беше квалификацията, а в неделя основното състезание – 3 часа хард ендуро. Наредиха ни в редици по 10 души, като стартирахме през 2 минути. Успях да взема старта и от началото до края бях начело – още в първата обиколка направих разлика от близо 4 минути, около 7 във втората, а след това преднината ми се движеше в рамките на 10 – 12 минути. Искам да благодаря за подкрепата на „Еконт“, както и на всички български фенове по трасето, както и на всички българи.“, коментира надпреварата за БФМ Теодор Кабакчиев.

Шампионатът на Испания по хард ендуро включва 5 кръга, като остават стартовете в Овиедо, Оуренсе и Алмедина, а Кабакчиев ще участва в тях в зависимост от ангажиментите му за Световния хард ендуро шампионат през 2023.

Източник:БФМ