Теодор Кабакчиев започва участието си в 5-ия кръг на Световния хард ендуро шампионат „RedBull Romaniacs“

Теодор Кабакчиев започва участието си в 5-ия кръг на Световния хард ендуро шампионат  „RedBull Romaniacs“ в Сибиу, Румъния. Това е едно от най-тежките състезания в календара, което продължава цели 5 дни – от вторник до събота с пролог, навигация, екстреми. През миналата година Кабакчиев завърши на престижното 8-мо място, а сега е амбициран да подобри класирането си от 2021. Състезателите са разделени тази година на 5 класа – Gold, Silver, Bronze, Iron и Atom, като всеки ден ще карат между 100 и 120 километра (в зависимост от класа) по изключително трудни тракове.
 
Най-добрият ни състезател за пореден път е при най-добрите в клас Gold заедно с най-големите имена в хард ендурото – заводския пилот на КТМ Мануел Летенбихлер от Германия, британецът Греъм Джарвис от „Rockstar Energy Husqvarna Factory“, Марио Роман от Испания „Sherco racing factory team“ – общо 31 са състезателите в най-престижния клас. Начело в класирането до момента в Световния шампионат е британецът Били Болт с 62 точки, Летенбихлер е втори с 60, Роман е трети с 58. Българинът е 7-ми с 35.
 
Теодор Кабакчиев, който кара за „Тийм България“ с подкрепата на „Еконт“ от няколко дни тренира здраво в Сибиу, амбициран да подобри класирането си от 2020 и 2021.
Източник: БФМ