Теодор Кабакчиев запази второто си място след 3-ия ден на „RedBull Romaniacs“

Теодор Кабакчиев запази второто си място след 3-ия ден на „RedBull Romaniacs“ в Сибиу, Румъния в 5-ия кръг от Световния хард ендуро шампионат. Състезанието в Gold-групата беше спечелено от Мануел Летенбихлер, който обаче има да наваксва близо 2 часа изоставане от втория състезателен ден. Трикратният победител в Румъния завърши трака за 6 часа, 3 минути и 23 секунди, на 16 минути и половина пред втория Греъм Джарвис. Теодор е трети с изоставане от 20 минути и 54 секунди, като след него завършиха Марио Роман  и Михаел Валкнер.
Джарвис запази първата си позиция в общото класиране с време 11 часа, 6 минути и 23 секунди, като във врата му диша Кабакчиев с минимално изоставане от 9 минути. Трети вече в подреждането е Марио Роман, а Летенбихлер е 6-ти с изоставане от над 2 часа.
След финала на трака Теодор Кабакчиев коментира, че етапът е бил много труден и натоварващ, а всички са били затруднени от горещото време.
„RedBull Romaniacs“ продължава цели 5 дни – от вторник до събота с пролог, навигация, екстреми, като състезателите всеки ден карат между 100 и 120 километра (в зависимост от класа) по изключително трудни тракове.