Теодор Кабакчиев завърши на 5-то място на световното в Тенеси

Поредното си отлично каране и здрави нерви показа най-добрият ни ендуро състезател Теодор Кабакчиев , който завърши на 5-то място в 6-ия кръг на Световното първенство по хард ендуро в Секуачи, Тенеси .
Кабакчиев, който кара за „Тийм България“ с подкрепата на „Еконт“, подобри значително постижението си от миналата година и два кръга преди края на шампионата вече е 4-ти в подреждането с огромен шанс за подиум в Световното.
Победата в Тенеси спечели канадецът Тристан Харт, следван от Мануел Летенбихлер, Марио Роман, Уейд Уънг.
Ето как Кабакчиев коментира състезанието:
„5-та позиция за България с помощта на „Еконт“. Денят започна с гореща квалификационна обиколка, след което имахме две дълги състезания, в които състезателите отпадаха един по един само по една причина – да останат ТОП 20 състезатели за основната надпревара. Трасето беше пълно с мокри хлъзгави камъни. Определено подобрих катеренето си по скалите, но все още имам върху какво да работим! Всяко състезание за мен е по-силно и по-добро! Благодаря за невероятната подкрепа – на „Еконт“, на всички, които ме подкрепяха! Хора, вие сте страхотни!“
Две състезания преди края на шампионата в Канада на 27 и 28 август и 24MX HIXPANIA HARD ENDURO на 7 и 8 октомври Теодор Кабакчиев е на 4-та позиция с 64 точки. Начело е Марио Роман с 88, Летенбихлер има 87, а Греъм Джарвис – 69.
Източник: БФМ