Теодор Кабакчиев завършва сезона в Испания

Топ състезателят ни в Ендурото Теодор Кабакчиев ще кара този уикенд в последния кръг от Световния хард ендуро шампионат в Испания – „24MX Hixpania Hard Enduro“. Преди 8-ия кръг от първенството българинът е на 4-то място в подреждането със 72 точки и със сериозен шанс да завърши в челната тройка на Световното. Титлата този сезон ще бъде решена тази събота и неделя, като за нея до последно ще спорят австриецът Мануел Летенбихлер (107 точки) и испанецът Марио Роман (103).

Очакват ни три дни екшън хард ендуро

Организаторите на състезанието на „24MX Hixpania Hard Enduro“ са подготвили три дни състезания за финалния кръг на шампионата. В петък сутринта 350-те състезатели ще направят тренировъчна обиколка на съботното трасе „Campoo Xtreme“, а вечерта е нощният пролог на SuperEncierro на главния площад на Aguilar de Campoo.  Вторият ден започва рано с „Campo Extreme Race“ около езерото на града. В неделя предстои хард ендуро в няколко обиколки, със скалисти изкачвания, гигантски скални стъпала и стръмни горски спускания, а в края състезателите ще се изправят пред последния етап – хълма Hixpania.

Освен битката за титлата ще се води борба и за 3-то място – многократният победител в 24MX Hixpania Hard Enduro Греъм Джарвис ще се опита да запази преднината си 10 точки пред нашия Теодор Кабакчиев.

Теодор, който миналата година завърши 8-ми в Испания, прави до момента запомнящо се участие в Световния шампионат с два подиума – две втори места в Сърбия и Румъния, 6-то място в Израел, 8-мо в Италия, 5-то в САЩ. 7-мо в Канада и едно 19-то в Австрия след незаслужено наложено му наказание.

Източник: БФМ