Теодор Кабакчиев е втори във временното класиране в “Redbull Romaniac’s”

Теодор Кабакчиев заема второто място във временното класиране в състезанието “Redbull Romaniac’s”, кръг от световния шампионат по екстремно ендуро, който се провежда в Румъния.

Световният ни шампион по Супер Ендуро за младежи, който кара за „Тийм България“ с подкрепата на „Еконт“   изостава в клас “Gold”  единствено от легендата Греъм Джарвис (Великобритания) от „Rockstar Energy Husqvarna Factory“.

Българинът показа отлично каране в първия Offroad ден – изкачването на хълма Babysitter три пъти, като състезателите трябваше да се изкачват 3 пъти, като всеки път маркираха контролна точка на върха и след това се връщаха надолу за оставащите им изкачвания.
Кабакчиев коментира, че е бил изненадан от второто си място днес:
„Чувствах, че направих твърде много грешки“, каза той след надпреварата.
Кабакчиев завърши на близо 4 минути след Джарвис и на близо 7 пред третия Тристан Харт от Канада.
Сериозни проблеми имаше Мануел Летенбихлер, който счупи съединител и едва се добра до зоната за сервиз. Все пак трикратният победител в Румъния завърши етапа със 17 минути изоставане, а по-късно беше наказан с допълнителни два часа за “помощ” и зае 17-та позиция.

Redbull Romaniac’s” е едно от най-тежките състезания в календара, което продължава 5 дни. През миналата година Кабакчиев завърши на престижното 8-мо място.

Тази година състезателите са разделени в 5 класа – Gold, Silver, Bronze, Iron и Atom, като всеки ден карат между 100 и 120 километра (в зависимост от класа) по изключително трудни тракове.

Начело в класирането до момента в световния шампионат е британецът Били Болт с 62 точки, Мануел Летенбихлер е втори с 60, Марио Роман е трети с 58. Българинът е 7-ми с 35 точки.