СуперЕндуро в „Арена София“ за 100 години БФМ

България и София стават столица на Световния шампионат по СуперЕндуро в началото на следващата година. Историческото за страната ни състезание ще бъде на специално избрана дата – 24.02.2024 и ще бъде част от честванията за 100-годишнината на Българската федерация по мотоциклетизъм. Очаква се в 6-ия кръг на надпреварата в “Арена София” да се включат няколко български състезатели начело с топ ендуро пилота ни Теодор Кабакчиев.

Организацията на събитието вече започна, а съвсем скоро ще бъдат пуснати в продажба и билетите за това невиждано у нас шоу.

Какво е Суперендуро

Ендуро на закрито или SuperEnduro, което също е известно като Endurocross, Enduro-X или EX, е мотоциклетно състезание, комбинация от Суперкрос и ендуро състезания, провеждани на закрито на трасе с изкуствени препятствия. Основната му разлика със Суперкроса е, че има скални участъци, препятствия от дървени трупи, като трасетата включват още различни елементи на офроуд каране като преминаване през пясък, кал, дупки с вода и гигантски гуми.

СуперЕндурото дебютира през 2000 г., а 20 години по-късно Теодор Кабакчиев  спечели световната титла в клас Junior. Дисциплината набира все по-голяма популярност в последните години като звездите Били Болт, Коди Уеб, Купър Абот, Доминик Олшови, Джони Уокър карат пред препълнени зали и много публика. Както ще бъде и в София в края на февруари 2024.

Източник БФМ