Невероятен Теодор Кабакчиев – 3-ти на Red Bull Romaniacs

Пореден огромен успех за българското ендуро записа топ пилотът ни Теодор Кабакчиев по време на 3-ия кръг от Световния шампионат по хард ендуро на FIM – 20-то издание Red Bull Romaniacs – „The Impossible Edition“. Теодор за пореден път показа, че е един от най-добрите състезатели в света и не отстъпва на водещите имена в ендурото, които обаче разполагат с огромен финансов ресурс и карат за заводски отбори. Нещо повече – за пръв път българин печели етап от кръг в Световния шампионат, а Теодор го направи два пъти в Румъния, след като беше най-бърз във втория и четвъртия ден на Red Bull Romaniacs.

Кабакчиев допусна пред себе си единствено световния шампион – германеца Мануел Летенбихлер от Red Bull KTM Factory Racing, който записа третата си поредна победа от началото на 2023 и канадеца Тристан Харт от FMF KTM Factory Racing, а след българина се наредиха звезди в ендурото като Били Болт (4), Уейд Йънг (5), Марио Роман (7), Греъм Джарвис (8).

Това е втори подиум за сезона за Теодор Кабакчиев, който завърши трети и на „Xross hard enduro rally“ в Сърбия в средата на месец май. Следващият кръг от Световния шампионат е на 26 и 27 август – „Red bull outliers“ в Канада.

Източник: БФМ