Любомир Иванов стартира на Sea to Sky в Турция

Любомир Иванов от МСК „Препараторите“ с КТМ стартира в „Sea to Sky 2022“ край Кемер, Турция – едно от най-трудните и специфични хард ендуро състезания. Надпреварата продължава 4 дни, като състезателите карат на пясък, горски пресечен терен и по маркирани тракове в планината.

Най-доброто време от ”Beach Race”, който вече започна и беше преодолян от Любомир Иванов, който се класира за финалите, ще се брои като квалификационен резултат, а най-бързите 150 ще се класират за финалите, които ще се проведат в 3 групи по 50 състезатели.

Второто изпитание – „Forest Race“ (четвъртък) е маркирано състезателно трасе. Победител ще е състезателят, който премине най-бързо разстоянието от старта до финала.  Максималното време за преминаване е 4 часа., считано от даденото индивидуално стартово време на всеки.

„Sky Time Trial“ (петък) също е маркирано състезателно трасе – типично ендуро. Победител отново ще е състезателят, преминал най-бързо през изпитанията. Резултатите от „Sky Race“ ще определят и стартовия ред на последния етап „Olympos Mountain“, в който състезателите ще трябва да се изкачат на 2 365 метра височина, където е и финалът в събота.

Източник: БФМ