Казанлъчаните Любомир Синев и Теована Станчева са Републикански шампиони в екстремния ендуро шампионат

След изминалото EnduroX Alba – Damascena, пети кръг от Републиканския екстремен ендуро шампионат станаха известни и част от призьорите в годишното класиране, макар следващата седмица да е последния кръг от надпреварата в Кирково.

С актив от  177 точки 14 годишният казанлъчанин Любомир Синев от Ендуро клуб “Севтополис” няма как да бъде детрониран от втория във временното класиране Борислав Минчев / “МСК Екс Ендуро Кърнаре” със 126 точки, следван от Димитър Пъшев / “МСК Хард Райдърс”, който има 100 точки към момента.

С този аванс и според правилото на шампионата, че за годишното класиране отпада един най – слаб резултат, младият Синев практически е Републикански шампион в клас “Стандарт” и клас “Стандарт Джуниър”.

Другият ясен шампион е красивата и изключително борбена Теована Станчева от “МСК Алба Дамасцена”.

За съжаление, тя претърпя контузия по време на тренировка преди домакинското EnduroX Alba Damascena, но също като Синев има силен актив от точки през сезона, които я направиха Републикански шампион в клас “Жени” на екстремния шампионат.

Битката за втора и трета позиция ще водят Никол Илиева / “МСК Препараторите” и Габриела Мартинова / СК “Екстрийм Рейсинг” на предстоящото “Хард ендуро Кирково”, което ще се проведе на границата на България с Гърция, до Маказа.

Предстоящото “Хард ендуро Кирково” ще определи и другите призьори в екстремния ендуро шампионат, като се очаква във финалните тройки да застанат Иван Цончев в клас “Експерт”, Мирослав Христов клас “Сеньор” и Георги Георгиев в клас “Стандарт Джуниър”, които са състезатели на “МСК Алба – Дамасцена”.

Казанлъчаните Любомир Синев и Теована Станчева са Републикански шампиони в екстремния ендуро шампионатКазанлъчаните Любомир Синев и Теована Станчева са Републикански шампиони в екстремния ендуро шампионат
Източник: kazanlak.com