Казанлъчанинът Любомир Синев спечели гръцкото Riv3r Hard Enduro

През изминалият уикенд в побратимения на Казанлък гръцки град Верия се проведе 4-ти кръг от Балканския ендуро Шампионат.

Още в петъчният пролог, пилотът на Ендуро клуб “Севтополис” показа завидни умения и успя да го спечели, с което си осигури първа стартова позиция за съботната навигация.

Следващите два дни, 14-годишният Синев пилотира изключително стегнато своя мотоциклет “Sherco” и успя да натрупа разлика от 34 минути пред втория в класирането, също българин – Асен Неделчев от Мото Дружина Банско.

Общо 120 км пресечен терен бе дълго двудневното трасе за клас “Amateurs”.

Като трудност състезанието не се различаваше от българския формат на клас “Стандарт”. Радвам се, че не направих много грешки и успях да изляза на първа позиция и в двата дни. Благодаря на всички, които ми дават възможност да израствам в ендуро спорта. Благодаря и на Община Казанлък за подкрепата”, сподели Любомир Синев за kazanlak.com

Силно българско присъствие имаше и в другите класове.

В клас “Про” Мартин Маринов от “Crazy Job” и Борис Чакъров от “Мото Дружина Банско” успяха да застанат съответно на трета и четвърта позиция, а в клас “Ветерани” Александър Весков и Росен Желязков успяха да се изкачат на втора и трета позиция в крайното класиране.

За ендуристите следва пети кръг от Републиканския ендуро Шампионат, който ще се провече на 30 септември и 1 октомври в комплекс “Дамасцена” в Скобелево

Източник: Kazanlak.com