Кабакчиев 6-ти в Канада

Теодор Кабакчиев завърши на 6-то място в 4-ия кръг от Световния шампионат по хард ендуро на FIM „Red Bull Outliers“ край Калгари, Канада. Българинът направи поредното си добро състезание и допусна пред себе си само пилоти от световния елит, състезаващи се за заводски отбори и с огромен бюджет. Теодор подобри и класирането си от 2022, когато завърши на 7-та позиция. Победител в Канада стана германецът Мануел Летенбихлер, който взе 4-та си победа от 4 старта през сезона, следван от британеца Били Болт и представителя на домакините Тристан Харт. Преди нашето момче завършиха още Марио Роман и Уейд Йънг.

„Завърших на 6-то място в 4-ия кръг на Световния шампионат по хард ендуро „Red Bull Outliers“, Канада. Заседнах на хълма в първата обиколка и загубих позиции, като станах 14-ти, но след това успях да наваксам, за да завърша 6-ти накрая. Благодаря на „Еконт“ за подкрепата и възможността да представяме заедно България по света“, коментира Кабакчиев след края на състезанието.

В класирането за Световния шампионат Теодор запази 4-та си позиция, като вече има 48 точки. Начело е Летенбихлер с 86, Болт има 63, а Харт 62. Следващият кръг е в средата на октомври – „24MX HIXPANIA HARD ENDURO“.

Източник:БФМ