Кабакчиев ще кара за “Sherco” в Световния шампионат

Пореден успех за Теодор Кабакчиев и българското ендуро още в първите дни на 2024! Топ състезателят ни ще участва през 2024 в Световния хард ендуро шампионат на FIM и редица международни състезания като пилот на „Sherco Racing Factory Team“. Новината официално беше потвърдена от мениджъра на „Sherco“ Джордан Кървале, който позира на снимка с новия състезател на тима.

„Много съм щастлив. Вярвам, че това е следваща стъпка в моето развитие и прогрес. „Sherco Factory Racing Team“ е пълен с хора, обсебени от мотоциклетите и мотоциклетния спорт. Имаме много общи неща и това ми харесва! Нашата цел е да изкачим „Sherco blue“ на върха на спорта.“, сподели Теодор Кабакчиев.

„Много се радвам да приветствам Тео в отбора; той е обещаващ млад талант в света на хард ендурото. Той се включи много добре сред най-добрите претенденти за титлата през последните два сезона. Ще се стремим да го наставляваме, подкрепяме и да му помагаме да преследва победите.”, коментира мениджърът на екипа Джордан Кървале.

25-годишният българин е Световен шампион по Superenduro за 2020 в клас Junior и има няколко подиума в Световния хард ендуро шампионат през 2022 и 2023.