Кабакчиев с историческо класиране на „Red Bull Erzbergrodeo“

Топ ендуро пилотът ни Теодор Кабакчиев завърши на 9-то място в най-голямото и може би най-трудното състезание в света на ендурото с 1500 на старта – „Red Bull Erzbergrodeo“, 3-ти кръг от Световния хард ендуро шампионат. Това е и първи финал за младия ни състезател, който още в първия ден, след тежкия „Blaklader iron road prologue“ се нареди 10-ти и на първата редица на стартиращите само 500 в следващите дни. Успехът е изключително значим за българското ендуро, като издига тази дисциплина на много високо ниво у нас.

„9-то място и първи финал за мен в „Red Bull Erzbergrodeo“! Благодаря на „Еконт“ за възможността да представлявам България в Световния шампионат на FIM Hard Enduro. Извлякох най-доброто от ситуацията въпреки възникналите трудности – изгубен резервоар за пиене на вода и неработещ стартер. Ще продължаваме да се развиваме!“, сподели Кабакчиев след финала.

Сред най-добрите стартираха и нашите Любомир Иванов, Кристиан Петров, Борис Чакъров, Илиян Кузманов, Димитър Цветков и Руслан Цветанов. Надпреварата спечели Мануел Летенбихлер от Германия, следван от Били Болт от Великобритания и Тристан Харт от Канада, а „Red Bull Erzbergrodeo“ завършиха само 17 състезатели.

Източник: БФМ