Кабакчиев атакува подиум в Канада

Топ ендуро пилотът ни Теодор Кабакчиев ще стартира в 4-ия кръг от Световния хард ендуро шампионат „Red Bull Outliers“ край канадския град Калгари. Надпреварата е известна със своето предизвикателно трасе и уникален формат, съчетаващ елементи от пустинни състезания и истинско хард ендуро, като включва пролог по улиците на Калгари през първия ден, което определя стартовите позиции за основното състезание през втория ден. Трасето за неделя е дълго около 10 мили и включва набор от технически предизвикателства като преминаване през стръмни хълмове, алпинеуми, както и високоскоростни участъци през открит пустинен терен.

С три победи от три старта от началото на 2023 германецът Мануел Летенбихлер води в надпреварата и ще се стреми да постигне четвърта поредна победа в Канада. След подиума в „Red Bull Romaniacs“ Теодор Кабакчиев отива в Канада, жаден за нови успехи и в опит да подопри постижението си от 2022 (7). Българинът е 4-ти във временното класиране, с минимално изоставане в точките от втория и третия. Фаворити за победата в Канада са още представителят на домакините Тристан Харт, както и британецът Били Болт.

„Red Bull Outliers“ започва в събота, 26 август, с пролога в Olympic Plaza в Калгари, а неделното състезание ще бъде по сипеите на емблематичните Badlands в Steveville.

Класиране за Световния хард ендуро шампионат:

1. Мануел Летенбихлер – 63 т.

2. Тристан Харт – 46

3. Били Болт – 44

4. ТЕОДОР КАБАКЧИЕВ – 38

Източник: БФМ