Ендуро: Бъдещето на ендуро спорта в град Мелник

Бъдещето на ендуро спорта и организирането на мащабни ендуро състезания в град Мелник беше тема на срещата между Христо Генчев, представител на Genchev Group Ltd., кмета на града Сашо Филипов и председателя на Buhovo Extreme Team Николай Славов. Провеждането на събития от спортно – развлекателен характер на територията на град Мелник е възможност да се използват отличните условия за ендуро в областта и да се насърчи един от най-динамично развиващите се спортове у нас. Град Мелник и областта предлагат отлични условия както за туризъм, така и подходящи терени за ендуро състезания.

 

Мекият климат, планинският въздух, природните забележителности, вековната история и най-добрите в страната винарни превръщат най-малкият град в България в притегателно място за туристи през всички сезони. Ендуро спорта може да бъде допълнение към редицата прояви, осъществявани на територията на града, сгушен в южните склонове на Пирин. Легловата база в Мелник предлага отлични условия за туристи, състезатели и всички дошли да посетят културно-историческия резерват.

Домакин на срещата, беше емблематичния Хотел Булгари Мелник, който работи целогодишно и е отличен избор за семейни почивки, групово настаняване, различни събития и корпоративни дейности.„Община Мелник ще подкрепи моторните спортове, защото виждаме, че все повече хора са привлечени от ендуро състезанията и вярваме, че нашият град ще предложи незабравими преживявания както за състезателите, така и за публиката“ – допълни по време на срещата кметът на Мелник Сашо Филипов, който също изрази уверението си, че ще направи всичко възможно Мелник да се превърне в новата арена на състезатели от най-висока класа.