Ендурото влезе в столично училище

По покана на столичното 145 ОУ “Симеон Радев” в ЖК „Младост“ председателят на БГ-Х Ендуро Бижо Бижев показа на децата от 3 клас в училището с увлекателна лекция и презентация дисциплината Ендуро. На срещата силно впечатлените малчугани задаваха въпроси за любимия на много състезатели в България спорт, кои са най-добрите у нас и как протичат различните надпревари.

„Децата се зарадваха много и се надявам да им е било интересно. Разказах им колко е важно да караш с екипировка и да си защитен, ако практикуваш опасни спортове, като показах и снимки от различни места където сме карали и сме се състезавали. Разказах им още защо обичаме природата и горите на България, как момчетата с мотори са помагали при горските пожари в Банско и как ендуристи са помагали на изпаднали в беда хора в планината, хижари и  нуждаещи се от помощ.“, разказа Бижев.

„Говорихме за Теодор Кабакчиев и Любомир Иванов – нашите шампиони. Коментирахме и колко е много важно да опазваш природата, за да има къде да практикуваме спорта който обичаме толкова хора. Много се надявам да съм запалил искрица в някое дете.“

Източник: БФМ