Бижо Бижев от МСК „Хард райдърс“ е новият председател на БГ-Х Ендуро

Сезон 2023 в Ендурото у нас ще започне с първата промяна – нов председател на БГ-Х Ендуро – Бижо Бижев от МСК „Хард райдърс“, който ще наследи подалия оставка Тодор Пашов от ЕК „Севтополис“. Именно Пашов, който успя да издигне ендуро спорта на доста високо ниво, издигна кандидатурата на Бижев, за която клубовете гласуваха единодушно. Очакват се промени и в Общото събрание на сдружението, които ще станат ясни скоро.

По традиция Общото събрание се проведе на връх Шипка, като бяха обсъдени и анализирани състезанията през 2022, проблемите пред ендуро клубовете и състезателите, както и бъдещите промени за следващата година.

„Няма да има някакви драстични промени относно регламента за състезателите, но със сигурност ще затегнем малко повече контрола към организаторите. За нас най-важна е безопасността, ще продължим да залагаме максимално на това и ще се стремим да продължим да работим добре заедно за общата ни идея. Освен това обмисляме да въведем NFC чипове, чрез които всяко наше състезание ще може да се проследи от всяка точка на света.“, коментира новият председател на БГ-Х Ендуро Бижо Бижев.

Източник: БФМ